Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
false

Blog

TRUE

blog

HIDE_BLOG
Salı, Nisan 8

Pages

Header

Güncel

OSMANLI USULU TAS KEBABI..

Tas kebabı, Osmanlı mutfağının en çok tercih edilen yemeğidir.  Tas kebabı adını yemeğin pişirilme şeklinden almıştır. Bakır tas içine konul...

Tas kebabı, Osmanlı mutfağının en çok tercih edilen yemeğidir.  Tas kebabı adını yemeğin pişirilme şeklinden almıştır. Bakır tas içine konularak yapılır.Ben bakır tasım olmadıgı için am kase kullandım:)
 Osmanlı zamanın da tas kebabı ikram edilirken yemeğin yanına sarımsaklı yoğurt da konulurmuş. 
Dilerseniz sizlerde damak zevkınıze uygun olarak servis yapabılırsınız..

Tas kebabı malzemeleri
  • 500-600 gr Kuzu kuşbaşı
  • 3 yemek kaşığı  tereyağ
  • 2 adet  soğan
  • 2 adet patates
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Baharat

Tas kebabı yapımı

  • Öncelikle  2 adet soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. 
  • Patatesleri küp küp dğrayın biberide ilave edin 
  • Etleri patatesleri yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri birlikte harmanlayın..
  • Damak zevkinize uygun baharatları ialve edin ve tereyağı da katıp bir güzel karıştırın.
  • Derin bir kase içerisine doldurun ve tencere içerisine ters çevirin.
  • 1cay bardağı su ilave edip su kaynayaıncaya kadar kısık ateste tas kebabımızı pişirmeye  başlıyoruz.
  • Su kaynayıp iyice cektiğinde ise Etrafında pilav pişireceğimiz için pilav ölçüsü kadar tekrar su ilave ediyoruz.
  • Ben 1 e 2 ölçüsü ile pilav pişiriyorum.
  • Yani 1 su bardağı pirinci iyice yıkayıp tenceremizin etrafına dolduralım üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateste pişirmeye bırakıyoruz.



Tas kebabı yapmanın püf noktaları

  • Tas kebabımızı pişirirken tas içidekilerinde iyice pişmesi için arada bir iki kez bir çatal ucu ile hafifçe tasımızı yerınden oynatalım sebzelerimizin içine su gitsin.

Hiç yorum yok

ADSENSE

PATATES PİZZA TARİFİ HARİKAA..

SIFIR ŞEKER💃💃 3 Dakikada Yap FIRIN YOK PİŞİRMEK YOK Lezzet...

ZEYTİNYAĞLI BAKLA TARİFİ

LEZZETİNE VE GÖRÜNTÜSÜNE HAYRAN OLACAKSINIZ 💕İKİ RENKLİ PAM...

ÇOCUKLARINIZA SEVİNÇ ÇIĞLIĞI ATTIRACAK NEFİS SICAK ÇİKOLATA ...

LAHANA TURŞUSU İKİ FARKLI TARİFİM VAR , ERİME YOK ,ÇITIR Ç...

Limonlu Dondurma Tarifi

TEK BEZE ILE 40 KAT DİLBER DUDAĞI BAKLAVASI

DONDURMA TADINDA ÇİLEKLİ PARFE �� Gül Mutfağım

YULAFLI KAHVALTI ��Hem sağlıklı hem de lezzetli ��Gül Mutfa...