Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
false

Blog

TRUE

blog

HIDE_BLOG
Pazartesi, Nisan 7

Pages

Header

Güncel

ÇARŞAF BÖREĞİ..

Sevgili dostlar, Akşama iftar sofraniza en pratiğinden çarşaf böreği yapmaya ne dersiniz..Namı diger Kol Böreğimizin tarifine geçelim.. ...

Sevgili dostlar, Akşama iftar sofraniza en pratiğinden çarşaf böreği yapmaya ne dersiniz..Namı diger Kol Böreğimizin tarifine geçelim..



KIYMALI ÇARŞAF BÖREĞİ (KOL BÖREĞİ)
Malzemeler :

  • 3 Su bardağı ılık su
  • 1/5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında)

İç Malzemeleri :

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan 
  • Tuz ,Karabiber,pulbiber




Yapılışı :


  • Derin bir kaba unu tuzu ve suyu koyup yoğurmaya başlıyoruz 
  • Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dk kadar dinlendiriyoruz...
  • Tavamıza sıvıyağ ve küp küp doğranmış soğanları koyuyoruz,
  • Soğanlar hafif pembeleşince kıymayıda ekleyip kavuruyoruz. sonra karabiber pulbiber ve tuzuda ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  • İç malzeme olarak kıyma kullandım ,sizler kıyma+patates yada peynir kullanabilirsin.
  • Ben yemek masamin üzerinde  yapıyorum çarşafta yapmaktan daha pratik ve garanti..
  • Hamuru 5 -6 bezeye ayırıyoruz.
  • Yuvarlak borcama 3 kaşık sıvıyağ koyuyoruz,ilk bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz borcama bırakıyoruz,
  • Üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağı tekrar döküp diğer bezelerede aynı sekilde ust uste birakiyoruz,sonra sıvıyağlı hamurları 10 dakika dinlendiriyoruz...
  • Hamurun sıvıyağda beklemesi lastik gibi sünmesini ve incecik açılmasını sağlıyor.
  • Dinlenen hamurdan ilkini alıp elinizle nazik hareketlerle olabildiğince inceltin hamurda ufak tefek yırtılmalar olabilir  burdaki püf nokta olabildiğince inceltmek...
  • Açtığımız hamura iç malzemesini uzunlamasına koyuyoruz sıkı sıkı rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Gül böreği gibi yuvarlayıp tepsiye alıyoruz,
  • Diğer hamurlarıda aynı şekilde açıp yuvarlayıp,üzerinede borcamda kalan sıvıyağı döküp fırına verin,yumurta sarısı sürmüyoruz.
  • 200 derecede pişen böreğimizi pişirdikten sonra  yiyoruz
  • Şahane bir börek mutlaka deneyin... Afiyet olsun.
  • Böreğimiz sofranizin keyfine keyf katacak bilesiniz..
  • Sevgiler..

Hiç yorum yok

ADSENSE

PATATES PİZZA TARİFİ HARİKAA..

SIFIR ŞEKER💃💃 3 Dakikada Yap FIRIN YOK PİŞİRMEK YOK Lezzet...

ZEYTİNYAĞLI BAKLA TARİFİ

LEZZETİNE VE GÖRÜNTÜSÜNE HAYRAN OLACAKSINIZ 💕İKİ RENKLİ PAM...

ÇOCUKLARINIZA SEVİNÇ ÇIĞLIĞI ATTIRACAK NEFİS SICAK ÇİKOLATA ...

LAHANA TURŞUSU İKİ FARKLI TARİFİM VAR , ERİME YOK ,ÇITIR Ç...

Limonlu Dondurma Tarifi

TEK BEZE ILE 40 KAT DİLBER DUDAĞI BAKLAVASI

DONDURMA TADINDA ÇİLEKLİ PARFE �� Gül Mutfağım

YULAFLI KAHVALTI ��Hem sağlıklı hem de lezzetli ��Gül Mutfa...