Vişne jöleli CHEESCAKE MALZ. CHEESECAKE TABANI İÇİN 1.5 su bardağı un 1/2 su bardağı şeker 1 tane yumurta 80 gr tereyağı (yarım su...

- Vişne jöleli CHEESCAKE
- 1.5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 tane yumurta
- 80 gr tereyağı (yarım su bardağı kadar,yumuşamış olmalı)
- çay kaşığının ucu ile çok az tuz ORTA DOLGUSU İÇİN
- 3 yumurta 300 gr labne peynir
- 1 su bardağından az eksik şeker yarım su bardağı katı (süzme) yoğurt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya VişneJÖLESİ İÇİN
- 2 su bardağı visne püresi
- 1 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta YAPILIŞI
- Öncelikle alt tabanı yapıyoruz
- .Bunun için tereyağını şekerle çırparak krem haline getiriyoruz.
- Yumurtayı da kırıp çırpmaya devam ediyoruz.
- Unu ilave edip iyice yediriyoruz.
- Ben bir çay kaşığı kabartma tozuda ilave ettim ama şart değil.
- Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığından daha yumuşak ele yapışmayan tart hamuru gibi olmalı.
- Varsa kelepçeli kalıba kalıbı hafif yağlayıp elimizle hafif bastırarak yayıyoruz.
- Kelepçeli kalıbınız yoksa tepsinin altına aliminyum folyo veya yağlı kağıt sererekte kullanabilirsiniz.
- Fırını 180 dereceye getirip taban hamurumuzu 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Orta dolgusu için; Öncelikle labne peyniri mikserle çırparak pürüzsüz olmasını sağlıyoruz.
- Şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
- Unuda ekliyoruz.
- Yumurtaları tek tek ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- En son yoğurdu ekleyip hafif karıştırıyoruz.
- Bu orta dolguyu pişirip ılınmasını beklediğimiz tabanın üzerine dökerek bu sefer fırını 160 dereceye getirerek 40 dakika daha pişiriyoruz.
- Bu aşamada fırının içine içi sıcak su ile dolu bir kap koyalım ki orta dolgu pişerken üzeri kurumasın.
- Fırından çıkarıp ılnımasını beklerken verilen ölçüleri karıştırarak vişneli jöleyi koyulaşana kadar pişirerek hazırlıyoruz.
- Hafif ılınınca cheescake mızın en üstüne jölemizi döküyoruz.
- Buzdolabında 3-4 saat bekleterek afiyetle yiyin.
MALZ.
CHEESECAKE TABANI İÇİN

cheescake çok severim elinize sağlık :)
YanıtlaSilTam bir uaz tarifi. Elinize saglik. Serin serin ne guzel de yenir.
YanıtlaSilharika bir tarif ve nefis görünüyor..
YanıtlaSil